Recreatief turnen

Recreatief turnen meisjes is verdeeld in verschillende leeftijden. In het rooster is te vinden welke leeftijd op welke dag traint.

 

Turnen meisjes 11-12 jaar (maandag)

De groep turnen meisjes 11 en 12 jaar trainen op maandag. Deze groep traint veelal samen met de dames van de 13+ groep. We trainen om en om twee toestellen per week. Kracht en lenigheid wordt meegenomen.

 

 

Turnen meisjes 6-7 jaar (woensdag)

Wij zijn de turngroep meisjes zes en zeven jaar. We trainen op woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 in Laco. Onze trainers zijn Ineke, Deliuska (maar we noemen haar Uka, want Deliuska is zo’n lange naam) en Vera. We hebben best een grote groep, maar dat is wel gezellig.

We beginnen de les met helpen opzetten. De meesten van ons vinden het het leukste om de lange mat uit te rollen. Als alle toestellen staan, gaan we op de mat zitten. Juf Ineke kijkt of iedereen er is en dan gaan we een warming up doen, om onze spieren warm te maken. Daarna gaan we echt turnen. We trainen vooral op balk, rekstok, lange mat en sprong, maar we doen ook weleens ringen, touwen of wandrek. Soms doen we nog een spelletje aan het eind.

We hebben al best veel geleerd!

Turnen meisjes 8 jaar (woensdag) 

Wij willen ons even voorstellen. We zijn een turngroep met meisjes van (ongeveer) acht jaar. We trainen op woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00. Sommigen van ons turnen al een paar jaar, anderen zijn net begonnen, maar dat geeft niets. We leren allemaal dingen bij.

Als wij in de zaal komen, staan de toestellen al klaar. Na de namenlijst doen we de warming up en daarna turnen we op de toestellen: rekstok, balk, vloer en sprong. Soms doen we ook een krachtcircuit. Dan moet je langs verschillende stationnetjes en een minuut lang oefeningen doen voor je beenspieren, je buikspieren of je armspieren. Dat is altijd heel vermoeiend, maar wel erg leuk.

We ruimen zelf de toestellen op en daar zijn we heel handig in geworden. Gelukkig helpen onze trainers, Ineke, Uka, Colijn en Timo, daar ook bij.

Turnen meisjes 9 jaar (woensdag)

Wij zijn een turngroep met meisjes van negen jaar. Dit jaar trainen we voor het eerst anderhalf uur, van 17.00 tot 18.30, op woensdag in Laco. Onze trainers zijn Aafke, Vera en Femke. We hebben een grote groep, maar omdat er vaak veel toestellen staan, hoeven we niet op elkaar te wachten en kunnen we toch lekker turnen.  We doen meestal sprong, vloer, rekstok en balk, maar ook wel eens ringen of touwen. De tumblingbaan vinden we allemaal erg leuk. Jammer dat we die niet iedere week doen!

Turnen 6-7 jaar (zaterdag)

De groep turnen meisjes 6 en 7 jaar turnt op zaterdag onderleiding van Aafke en Lara. We starten met een korte warming up en gaan dan door op verschillende toestellen. Elke zaterdag doen we 3 verschillende onderdelen. Dit is elke week weer anders, welke toestellen we gaan gebruiken. Wanneer de les bijna is afgelopen gaan we beginnen met opruimen en sluiten we de les af met een leuk spelletje.

Plusgroep 6-9 jaar (zaterdag)

Wanneer de trainster in de training ziet dat een turnster (6-9 jaar) aanleg heeft en de elementen snel oppikt kan de train(st)er de turnster doorsturen naar de plusgroep. Deze meiden turnen twee keer per week. Een keer in een van de recreatieve groepen en een keer in de plusgroep. Binnen de plusgroep wordt wat extra uitdaging geboden en worden oefeningen uit de recreatieve lessen herhaalt. We starten net als alle groepen met een warming-up, gevolgd door les op veelal vier toestellen. We ruimen gezamenlijk met ouders, turnsters en trainers de materialen op. Tot slot doen we vaak nog een spelletje om af te sluiten.

Turnen meisjes 10 jaar (zaterdag)

De groep turnen meisjes 10 jaar turnt op zaterdag onder leiding van Nathalie Weerepas en Celine Schoenaker. We starten met het klaarzetten van de toestellen. Meestal bouwen we sprong-brug/rekstok-balk-vloer op. Ouders zijn erg welkom om te komen helpen met opbouwen. Daarna volgt een gezamenlijke warming up. Soms samen met de jongensgroep die dan ook traint. Na de warming up starten we met een stukje basis en de toestellen. Om af te sluiten doen we een spelletje.