Freerunnen

Je hoort de laatste jaren steeds vaker dat mensen - zowel jong als oud - freerunnen een interessante sport vinden. Maar ondanks dat er tegenwoordig al meer bekend over is, wat houdt freerunnen nou precies in?

Freerunnen staat bekend om het aanleren van trucjes zoals salto’s, backflips, sideflips en nog veel meer. Maar dat is in principe maar een fractie van wat wij bij Olympia daadwerkelijk beoefenen. Freerunnen is namelijk veel meer dan alleen gave tricks & flips beoefenen. Angsten overwinnen, grenzen verleggen en probleemoplossend denken zijn enkele eigenschappen die tijdens freerunnen verbeterd zullen worden.

Freerunnen is een erg sociale sport, daarom vinden wij het belangrijk dat niet alleen de sport zelf aantrekkelijk is, maar ook dat de groep onderling goed met elkaar overweg kan. Elkaar uitdagen tot een bepaalde sprong geeft namelijk nóg meer motivatie om er alles voor te geven. Ook zul je sneller inspiratie opdoen vanuit anderen, wat je eigen creativiteit weer een boost geeft. Zo leer je nog eens iets van elkaar!

De trainers van Olympia zijn zodanig ingericht dat ze per leerling individueel hun freerun traject kunnen uitstippelen. Elke freerunner heeft namelijk zo zijn eigen plus- en minpunten. Je leert bijvoorbeeld eerst bepaalde sprongen in een veilige sportomgeving, maar natuurlijk werken wij er stapsgewijs naartoe om leerlingen hun pas geleerde tricks in elke situatie toe te kunnen laten passen. Want welke freerunner houdt er nou niet van om met zijn of haar vrienden en vriendinnen een dagje in buitenlucht te jumpen, of het hele trampoline park op zijn kop te zettenšŸ¤Ŗ.

 

Mail voor een proefles naar:

freerunning.olympia-cuijk@outlook.com